Telefoonnummer

06-30035299

Email

info@acupuntuur-in-apeldoorn.nl

Openingstijden

Ma: 08-21:00, Di-vr: 08:00 - 18:00, Za: 09:00-13:00

Binnen ons lichaam stroomt de energie door een netwerk van energiebanen, meridianen genaamd. De 12 hoofdmeridianen die elk verbonden zijn met de dieper gelegen structuren zoals de organen, zorgen voor de balans van energie binnen de verschillende organen en de daarmee geassocieerde functies. Op deze meridianen liggen de 361 acupunctuurpunten. Door een naaldje te zetten wordt de energie in beweging gezet. Afhankelijk van de manier waarop het naaldje gezet en gemanipuleerd wordt, kan de energie versterkt worden daar waar te weinig is, of draineren daar waar teveel is. Na verloop van tijd neemt het lichaam dit herstel van de balans zelf over, waardoor verdere behandelingen vaak niet meer noodzakelijk zijn. Feitelijk wordt het zelf genezend vermogen van de patiënt aangesproken.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, verbetert de gehele energiehuishouding, verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Wat gebeurt er tijdens een acupunctuur behandeling?

Een eerste behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek, pols en tongdiagnose. Hieruit wordt een diagnose en behandelplan opgesteld waarna een behandeling volgt. De naalden blijven ongeveer 20 minuten in de huid en veroorzaken een weldadig ontspannen gevoel.

Door de stimulatie met naalden worden de organen geprikkeld zodat verbetering optreedt, soms zelfs vrijwel onmiddellijk. Meestal echter zal een aantal vervolgbehandelingen nodig zijn. Het aantal behandelingen varieert naar gelang de aard en duur van de klachten. De intake (inclusief een eerste behandeling) bedraagt meestal een uur. Vervolg behandelingen bedragen 45 minuten.

Is acupunctuur pijnlijk? 

Het aanprikken van de punten is vrijwel pijnloos. Dit omdat er gewerkt wordt met flinterdunne buigzame naaldjes. Wel bestaat de mogelijkheid dat men een tintelend of doof gevoel ervaart, maar dit is meestal van korte duur.

Welke klachten behandelt de acupuncturist?

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Enkele voorbeelden waarbij acupunctuur kan helpen zijn:

Afvallen, Allergieën, Hartklachten, Hoofdpijn, Hoge bloeddruk, Hooikoorts, Huidklachten (o.a. eczeem), Gewrichtsklachten, Koortslip, Klachten aan de luchtwegen, Lever en Galklachten, Maag en Darmklachten, Migraine, MS, Nek-schouder- en rugklachten, Pijnklachten, Psychische problemen, RSI/CANS, Sportblessures, Slapeloosheid, Stress, Vermoeidheid

klik hier voor een indicatielijst opgesteld door de WHO met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan wordt.